Κρεβάτι πιλάτες (Reformer)

Κρεβάτι πιλάτες (Reformer)

Τι είναι το Κρεβάτι πιλάτες ή Pilates Reformer;

To Reformer είναι το πιο γνωστό και ευρέως χρησιμοποιημένο μηχάνημα του Pilates.

Πρόκειται για ένα πολυόργανο που με την καθοδήγηση του εξειδικευμένου προπονητή, μπορείτε να εκτελείτε ασκήσεις για όλο το σώμα ανάλογα με την θέση που παίρνει το σώμα επάνω στο όργανο.

Όλες οι ασκήσεις στο Pilates Reformer ενισχύουν την ορθοστατική συμμετρία, τον έλεγχο της αναπνοής, την σταθεροποίηση της λεκάνης, της σπονδυλικής στήλης, των ώμων, την ευελιξία των μυών και την κινητικότητα των αρθρώσεων.

Μπορείτε να είστε ξαπλωμένοι και να δουλεύετε τα πόδια πάνω στην μπάρα ή φορώντας τα λουριά στα πέλματα.

Κρατώντας τις ειδικές χειρολαβές μπορείτε να γυμνάσετε τα χέρια και την πλάτη.

Υπάρχουν ασκήσεις προχωρημένων επιπέδων που γίνονται γονατιστοί κοιτώντας στο μπροστινό ή πίσω μέρος του οργάνου.

Τέλος μπορείτε επίσης να είστε σε όρθια θέση και να εκτελείτε ασκήσεις ισορροπίας και υψηλής τεχνικής.

Κρεβάτι πιλάτες

Γιατί να επιλέξω το κρεβάτι πιλάτες;

Ενδυναμώνει ιδιαίτερα την μέση, τον αυχένα, την πλάτη και απευθύνεται σε όλους.

Μπορεί να αποτελέσει ήπια γυμναστική για μία έγκυο γυναίκα, ασφαλή για έναν υπερήλικα και δυναμική για έναν αθλητή.

Επίσης, συστήνεται από ορθοπεδικούς και φυσικοθεραπευτές ως ο ιδανικός τρόπος εκγύμνασης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τραυματισμών.

Σύμφωνα με τον εμπνευστή του, Joseph Pilates, στα πρώτα δέκα μαθήματα νιώθεις τη διαφορά, στα είκοσι τη βλέπουν οι άλλοι και στα τριάντα έχεις ένα νέο σώμα!

Τι αναπτύσσει κανείς με το πιλάτες και το Reformer;

Ανάμεσα σε αυτά είναι η σωστή αναπνοή, η  αίσθηση του περίνεου (ένα σύνολο μυών, και οι περιτονίες του στο έδαφος της λεκάνης) και την ευθυγράμμιση του σώματος.

Αυτά από μόνα τους δεν είναι εύκολα. Όμως, καλλιεργούν μια ιδιαίτερη σχέση με το σώμα αφού καλείται κανείς να «αφουγκραστεί» το σώμα του.

Αυτά στη συνέχεια αξιοποιούνται έπειτα στις ασκήσεις που κάνει κανείς στα μηχανήματα.

Ανάμεσα στα πέντε μηχανήματα του ενόργανου Πιλάτες είναι το Reformer, (άλλα είναι το Cadillac, το Ladder Barrel, το Spine Corrector και το Wunda Chair).  Όλα αυτά τα μηχανήματα αναδεικνύουν  γρήγορα όσα ταλαιπωρούν τον κόσμο σήμερα και γρήγορα τα μειώνουν ή και εξαφανίζουν. Ταυτόχρονα αυξάνουν πολύ την ευλυγισία.

Κάθε άσκηση συνδυάζεται με αναπνοή και κάθε αναπνοή με τον αφουγρασμό του σώματος. Όλα εκτελούνται σε αργό ρυθμό για να «πιάνει τόπο» η άσκηση. Έτσι πρέπει να γίνεται όταν κάνεις pilates σε μηχανήματα.