Μπάλα πιλάτες

Μπάλα πιλάτες

Η μπάλα πιλάτες είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο προπόνησης επειδή προάγει τη ενδυνάμωση και σταθεροποίηση του πυρήνα του κορμιού. Αυτό το κάνει με την φυσική αστάθεια που προκαλεί η ισορρόπηση πάνω σε μια μπάλα. Προσθέτοντας αντίσταση, αναγκάζει τους αθλητές να ενεργοποιήσουν τους μυς την πυελικής περιοχής. Είναι ακριβώς το γεγονός ότι η μπάλα λειτουργεί ως ασταθής επιφάνεια, που προάγει τη βαθύτερη σταθεροποίηση και ενδυνάμωση του πυρήνα.

Οι ασκήσεις μπορούν να προστεθούν σε οποιαδήποτε ρουτίνα γυμναστικής ή να εκτελεστούν με διαδοχική σειρά. Είναι καλύτερο να κάνετε τις ασκήσεις Pilates με πιο αργό ρυθμό, γεγονός που γυμνάζει τα βαθιά στρώματα του πυρήνα. Όταν εκτελεστεί σωστά, αρκεί έξι έως οκτώ επαναλήψεις συνολικά ή το αντίστοιχο σε κάθε πλευρά.

Τα οφέλη που προσφέρουν είναι πολλαπλά μιας και οι ασκήσεις που μπορεί να κάνει κανείς είναι πάρα πολλές. Από απλές ασκήσεις ισορροπίας, Ασκήσεις για την εγκυμοσύνη, ακόμη και μετά από αυτήν,  μέχρι και ασκήσεις για γλουτούς. Οι ασκήσεις για αρχάριους είναι πάντα μια νέα εμπειρία, επειδή καλούνται να μάθουν πράγματα που είναι φαινομενικά παιδιαρίστηκα εύκολα, αλλά ξεγελούν.

Μια μπάλα Pilates 19-20 cm είναι ιδανική για αυτήν την προπόνηση. Η μπάλα δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 25cm. Το κόστος της μπάλας αυτού του μεγέθους κυμαίνεται στα 6€, ανάλογα με το κατάστημα.

Η τιμή της αγοράς μιας μεγαλύτερης μπάλας πιλάτες είναι περίπου 10€ και έχει μεγέθη που ξεκινάνε από 65cm. Οποιοδήποτε κατάστημα ειδών γυμναστικής τις έχει. Μπάλα πιλάτες θα βρείτε, επίσης, σε όλα τα online καταστήματα ειδών fitness.

Όσο για το πως φουσκώνει η μπάλα πιλάτες, είναι εύλογο ερώτημα λόγω του μεγάλου μεγέθους τους. Οι τρόποι ποικίλουν ανάλογα την διάθεση και ενέργεια του καθενός. Ο ευκολότερος είναι να πάει κανείς σε ένα βενζινάδικο και να την φουσκώσει εύκολα και γρήγορα. Άλλος είναι να χρησιμοποιήσει τρόμπα ποδηλάτου και άλλος ένας ακόμη, είναι να χρησιμοποιήσει μεγαλύτερη τρόμπα για μικρά φουσκωτά σκάφη. Δεν συνιστάται το φούσκωμα της μπάλας πιλάτες με το στόμα αν και μερικοί το επιχειρούν.