Τιμές πιλάτες

Τιμές πιλάτες

Τι τιμές έχουν τα μαθήματα πιλάτες;

Οι τιμές πιλάτες δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, ειδικά όταν νιώθει ότι το έχει ανάγκη.

Το Pilates είναι όμορφη εμπειρία και καλή άσκηση. Τα συχνότερα προβλήματα που αναφέρουν άνθρωποι είναι ο χρόνος και οι υποχρεώσεις. Με τα συμπιεσμένα προγράμματα και υποχρεώσεις σήμερα, αυτό βέβαια μπορεί να ισχύει για παιδιά αλλά και για ενήλικες.

Πολλές είναι οι σχολές ή studio ή ακόμη και γυμναστήρια που προσφέρουν εκμάθηση του είδους, μεγάλη ποικιλία μαθήματα και προγράμματα ακόμη και όργανα για ασκήσεις. Οι τιμές πιλάτες ποικίλουν πολύ ανάλογα με το αν είναι στούντιο με όργανα ή κλασσικό χωρίς. Το φάσμα των τιμών διαφέρει επίσης ανάλογα με τα μαθήματα τις παρουσίες τα πακέτα και τους αριθμούς συμμετεχόντων σε κάθε ένα από αυτά.

Γιατί θεωρούν κάποιοι ότι το Pilates είναι πολύ ακριβό;

Σε σύγκριση με άλλες μορφές εκπαίδευσης φυσικής κατάστασης όπου οι εκπαιδευτές μπορούν να πιστοποιηθούν μέσω ενός μαθήματος του Σαββατοκύριακου και χωρίς πρακτική εξέταση, τα μαθήματα πιστοποίησης Pilates απαιτούν πολύ περισσότερη προσπάθεια, χρόνο και χρήμα. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους τα μαθήματα Pilates είναι πιο ακριβά από τα περισσότερα ομαδικά μαθήματα γυμναστικής.

Σε τι τιμές προσφέρονται ασκήσεις με το κρεβάτι πιλάτες;

Εξαρτάται πολύ από το στούντιο που το προσφέρει και τι είδους πιλάτες προσφέρει. Κάποια προσφέρουν μόνο Mat Pilates δηλαδή πιλάτες εδάφους, άλλα προθέτουν και πιλάτες με μηχανήματα.

Αποθαρρύνουν οι τιμές με τα μηχανήματα πιλάτες;

Εξαρτάται…, οι προσφορές που κάνει το κάθε πιλάτες στούντιο διαφέρουν και στο κάτω κάτω, αν έχεις χρόνιους πόνους είναι ένας καλός τρόπος θεραπείας τους. Ποιός δεν είναι πρόθυμος να απαλλαχθεί από κάτι τέτοιο;

Κάποια στούντιο έχουν «τσιμπημένες» τιμές, άλλα βατές μπορούν να  ποικίλουν από 20 έως και 50 ευρώ και παραπάνω σε κάποια το κάθε μάθημα. Αυτό συνήθως εξαρτάται από τον αριθμό ατόμων που βρίσκονται σε κάθε ομάδα. Αν είναι οικονομικό το θέμα όπως είναι πολλά σήμερα, δεν χρειάζονται μαθήματα κάθε μέρα. Ο ιδανικός αριθμός μαθημάτων είναι δύο φορές την εβδομάδα για να φανούν σχετικά σύντομα τα αποτελέσματα.

Αξίζει τα χρήματα το Πιλάτες;
Πολλοί αναρωτιούνται αν αξίζει όλα αυτά τα επιπλέον χρήματα το Pilates. Μια τάξη Pilates έχει μια ισχυρή ικανότητα να μεταμορφώνει το σώμα, να «στραγγίζει» τους μύες μακραίνοντάς τους και να συγκεντρώνει μια απόλυτα αφοσιωμένη παρακολούθηση των εθισμένων στο στούντιο. Είναι η αγαπημένη προπόνηση για τους λάτρεις της φυσικής κατάστασης σε όλο τον κόσμο. Αλλά το Pilates δεν είναι φθηνό.