Πιλάτες για αρχαρίους

Πιλάτες για αρχαρίους

Το πιλάτες είναι η ιδανική άσκηση για όλους πόσο μάλιστα για κάποιον που για πρώτη φορά ασχολείται με τη γυμναστική. Στο Pilates Studio στην Πεντέλη θα βρείτε ειδικά διαμορφωμένα τμήματα αρχαρίων ώστε να μπορέσουν όλοι να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο του pilates.

Οι ασκήσεις του πιλάτες προσαρμόζονται στο επίπεδο του μαθητή και ο δάσκαλος βρίσκεται συνέχεια δίπλα του για να τον κατευθύνει, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τους αρχάριους μαθητές. Οι ασκήσεις πρέπει να γίνονται σωστά για να δυναμώσει ο ασκούμενος το μυοσκελετικό του σύστημα, να αποκτήσει σωστή στάση στο σώμα του αλλά και για να αυξήσει την ευλυγισία και την ισορροπία του.

Οι αρχάριοι που συμμετέχουν στα μαθήματα πιλάτες δεν περιορίζονται από το σωματικό τους βάρος, την ηλικία, το φύλλο ή την φυσική τους κατάσταση. Το πιλάτες αποτελείται από μια ακολουθία ισορροπημένων ασκήσεων τις οποίες μπορούν να κάνουν όλοι. Οι περισσότερες ασκήσεις δεν είναι δυναμικές, δεν έχουν δηλαδή ένταση, οπότε δεν απαιτείται κάποια προηγούμενη ενασχόληση με τη γυμναστική.

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσει ένας αρχάριος κάνοντας μαθήματα πιλάτες είναι η αύξηση της ευλυγισίας του και η ενδυνάμωση των κοιλιακών μυών. Το ασκησολόγιο του pilates εκτός από την κοιλιά δίνει βάρος στην πλάτη, τα χέρια, τους μηρούς και τους γοφούς. Ο δάσκαλος βέβαια χρησιμοποιεί τις ασκήσεις με τέτοιον τρόπο ώστε να στοχεύσεις στις προβληματικές περιοχές του μαθητή.

Πολλοί αρχάριοι αναρωτιούνται αν υπάρχουν ειδικά όργανα για πιλάτες. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν μηχανήματα τα οποία χρησιμοποιούνται για το pilates αλλά αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι ένα στρωματάκι και τη θετική μας διάθεση. Με αυτά μόνο είμαστε έτοιμοι να βελτιώσουμε την εξωτερική μας εικόνα, να φτιάξουμε τη στάση του σώματός μας και να αυξήσουμε την ευλιγισία μας.

Στο γυμνασηριό μας Studio Pilates φιλοξενούμε μαθητές από τα βόρεια προάστια της Αθήνας αλλά και ολόκληρη την Αττική. Το ειδικά τμήματα που έχουμε για αρχάριους με το προσαρμοσμένο ασκησολόγιο και τις προσιτές τιμές δίνουν τη δυνατότητα σε όλους να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο του pilates από κοντά και να επωφεληθούν της ευεργετικής του δράσης σε χαμηλό κόστος.

Οι ασκήσεις για αρχαρίους έχουν σκοπό να μυήσουν στην τέχνη του πιλάτες και να βοηθήσουν στην ανακάλυψη της αίσθηση της ευεξίας. Όλοι μας οι δάσκαλοι είναι πιστοποιημένοι και δείχνουν τη μέγιστη προσοχή στους αρχαρίους μαθητές ώστε οι ασκήσεις να εκτελούνται σωστά και με ασφάλεια.

Με τον τρόπο αυτό ο ασκούμενος αποκομίζει τα μέγιστα οφέλη της άσκησης.