Ασκήσεις πιλάτες

Ασκήσεις πιλάτες

Το πιλάτες είναι μια μορφή γυμναστικής η οποία δίνει σημασία σε κάθε λεπτομέρεια της στάσης του σώματος όσο μικρή και αν είναι αυτή. Στο Pilates studio στην Πεντέλη ο γυμναστής εστιάζει πάνω μας διορθώνοντας τον κορμό μας, τα χέρια, το πόδια μας ή οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος χρειάζεται ώστε να αποκομίσουμε το μέγιστο από την άσκηση αλλά και να μην τραυματιστούμε.

Οι ασκήσεις του πιλάτες είναι εξατομικευμένες και προσαρμόζονται στο επίπεδο του μαθητή. Έτσι ένας αρχάριος και ένας προχωρημένος μαθητής θα κάνουν μεν τις ίδιες ασκήσεις (ή σχεδόν τις ίδιες) όμως αυτές θα προσαρμόζονται στον καθένα. Μετά από αρκετές συνεδρίες pilates το σώμα θα γνωρίζει από μόνο του τη σωστή στάση και η επέμβαση του δασκάλου θα είναι ελάχιστη.

Τις ασκήσεις του πιλάτες μπορούν να τις κάνουν όλοι άντρες και γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας. Το μαγικό με το πιλάτες είναι πως μιας και οι ασκήσεις προσαρμόζονται, το βάρος, το σωματότυπος και τη φυσική κατάσταση δεν παίζουν ρόλο στο αν κάποιος μπορεί να κάνει κάποια άσκηση ή όχι. Τα ολιγομελή τμήματα του Pilates Studio διασφαλίζουν πως ο γυμναστής θα ασχοληθεί σωστά με κάθε μαθητή προσαρμόζοντας την άσκηση στα μέτρα του. Ακόμα για όσους ενδιαφέρονται μπορούμε να κάνουμε ατομικές συνεδρίες.

Αυτό που κάνει το πιλάτες τόσο δημοφιλές είναι το άμεσο αποτέλεσμα που βλέπει ο ασκούμενος στο σώμα του. Μέσα σε 10 μαθήματα αρχίζουν να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα ενώ πολύ σύντομα το σώμα γίνεται σαν καινούργιο. Εκτός από τη σωστή εκγύμναση του σώματος βελτιώνεται και η στάση μας το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα να φαινόμαστε και να αισθανόμαστε εντελώς διαφορετικοί. Αυτή είναι η μαγεία του pilates που η ομάδα του pilatesstudio.gr σας προσφέρει.

Το εξατομικευμένο ασκησολόγιο επιτρέπει στον γυμναστή να στοχεύσει σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος οι οποίες έχουν περισσότερη ανάγκη μυικής ενδυνάμωσης ή απώλειας βάρους. Αυτό είναι και το μυστικό που κάνει το πιλάτες τόσο επιτυχημένο. Ακόμα ο μαθητής συμμετέχει ενεργά και ο ίδιος στο μάθημα έχοντας επίγνωση της σωστής στάσης και θέσης του σώματος. Ο μαθητής ξέρει τι κάνει και γιατί το κάνει κάτι που του προσφέρει μεγάλη δυναμική και βοηθάει στη γρήγορη εμφάνιση των αποτελεσμάτων.

Το πιλάτες χρησιμοποιείται πολύ συχνά για την αντιμετώπιση διαφόρων μυοσκελετικών προβλημάτων, σε συνεργασία πάντα με τον γιατρό. Από τη μεγάλη γκάμα ασκήσεων του πιλάτες ο δάσκαλος επιλέγει αυτές που είναι κατάλληλες για τον ασθενή και στοχεύουν είτε στην ενδυνάμωση είτε στη χαλάρωση της περιοχής που βρίσκεται γύρω από την προβληματική. Είναι η ιδανική άσκηση για την αντιμετώπιση πόνων στη μέση.

Οι ασκήσεις του πιλάτες μπορεί να φανούν σε πολλούς εύκολες και να προσπαθήσουν να τις κάνουν μόνοι τους στο σπίτι. Όμως η αλήθεια είναι πως η καθοδήγηση ενός δασκάλου είναι πάντα απαραίτητη για να μη γίνει κάποιος τραυματισμός και να γίνονται οι ασκήσεις σωστά ώστε ο μαθητής να αποκομίσει όλα τα οφέλη του pilates. Στο Pilates Studio με μαθητές από τα βόρεια προάστια και όχι μόνο οι πιστοποιημένοι δάσκαλοι πιλάτες σας καθοδηγούν σωστά και αποτελούν εγγύηση πως οι ασκήσεις γίνονται με τον σωστό τρόπο.