Όργανα πιλάτες

Όργανα πιλάτες cadillac

Ποιά είναι τα πιο συνηθισμένα μηχανήματα Pilates;

Τα πιο συνηθισμένα κομμάτια του εξοπλισμού είναι το Reformer ή το Megareformer ένα κρεβάτι πιλάτες. Το Cadillac το οποίο μοιάζει λίγο με κρεβάτι με πλαίσιο με κουβούκλιο και χρησιμοποιείται με διάφορους τρόπους για προχωρημένους μαθητές. Αυτυά τα δύο συνήθως συνδυάζονται πιά είδικά για μικρά Yoga studio. Το Wunda Chair, μια καρέκλα με επένδυση και ελατήρια, λέγετε και Pilates Chair (ή Combo Chair). Το spine corrector ο ευθυγραμμιστής της σπονδυλικής στήλης, και το Magic Circle, ο Μαγικός κρίκος, ένα δαχτυλίδι που χρησιμοποιείτε συχνά μεταξύ των ποδιών για να δημιουργήσει αντίσταση.

Τι όργανα πιλάτες θα χρησιμοποιήσω;

Στις περισσότερες τάξεις, συνήθως θα χρησιμοποιήσετε το Reformer ή το Megareformer, την καρέκλα, τον Μαγικό κρίκο, τον ευθυγραμμιστή /διορθωτή της σπονδυλικής στήλης και μια μικρότερη έκδοση του Cadillac που ονομάζεται ο Πύργος. Κάντε μερικά ιδιωτικά μαθήματα, εάν είναι δυνατόν, για να μάθετε με ασφάλεια πώς να χρησιμοποιείτε τον εξοπλισμό πριν εγγραφείτε σε μια ομαδική τάξη.

Τι άλλα όργανα και ασκήσεις έχει το πιλάτες;

Υπάρχουν μερικά άλλα είδη εξοπλισμού που πρέπει να γνωρίζετε, αλλά πιθανότατα δεν θα εμφανίζονται στις περισσότερες τάξεις mat Pilates για αρχάριους.

Τι είναι το Wunda Chair;

Το Forward lunge (εμπρός προβολή) στο Wunda Chair (μτφρ. «Καρέκλα Θαύμα») είναι μια από τις ασκήσεις  και βοηθάει πολύ στο να μάθει κανείς τη σωστή στάση του σώματος.

Όργανα πιλάτες wunda chair

Τι είναι το Cadillac;

Το Cadillac είναι μηχάνημα, Σε αυτό, κάννει κανείς ασκήσεις όπως το  bottom lift with push though bar από τη σειρά Sit Up Combo.

Τι είναι το Reformer;

Πολλές τάξεις στρώματος Pilates (Pilates mat) δεν απαιτούν άλλο εξοπλισμό εκτός από το στρώμα, το οποίο συνήθως παρέχεται. Καλό είναι να έχετε και το δικό σας. Αλλά άλλες τάξεις μπορούν να χρησιμοποιούν διαφορετικό εξοπλισμό πέρα αυτού όπως το Reformer και το Megareformer.

Ποιο είναι το όφελος από την χρήση των μηχανημάτων πιλάτες;

Ορθή τεχνική, αφού το σώμα μας τοποθετείται ακριβώς εκεί που πρέπει και μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με το Pilates στο έδαφος και μεγαλύτερη ποικιλία στις ασκήσεις και τις αντιστάσεις.

Αν λοιπόν θέλετε να εναρμονίσετε σώμα και πνεύμα με τη μέθοδο Pilates, και θέλετε να ξεκινήσετε με ασφάλεια πριν προχωρήσετε στις ασκήσεις εδάφους, τότε η χρήση μηχανημάτων ενδείκνυται. Φυσικά το ένα δεν αναιρεί το άλλο, μόλις αποκτήσετε ικανοποιητική βάση στη χρήση των οργάνων, θα μπορείτε ευκολότερα να αποδώσετε στις ασκήσεις εδάφους.

Το Pilates σε μηχανήματα είναι καλύτερο;

Καλύτερο όχι, διαφορετικό και πολύ αποδοτικό σίγουρα.

Τι προσφέρει το pilates σε μηχανήματα;

Προσφέρει περισσότερο έλεγχο των κινήσεων και σταθερότητα όπως και ένα βαθμό αντίστασης.

Είναι προτιμότερο το πιλάτες με μηχανήματα σε σχέση με το pilates εδάφους;

Στη πραγματικότητα όλοι στην αρχή ξεκινάνε με το πιλάτες εδάφους ή mat pilates. Ό λόγος είναι απλός, πρέπει να γνωρίζεις τις βασικές αρχές του Pilates για να αξιοποιήσεις τα οφέλη που έχουν να σου προσφέρουν τα μηχανήματα του Pilates. Έπειτα μπορείς να τα συνδυάσεις μεταξύ τους.

Τι ρουχισμός πρέπει να φοριέται στο πιλάτες;

Φορέστε ρούχα κατάλληλα στενά και μην ξεχάσετε τις κάλτσες σας.

Ακόμα κι’ αν προτιμάτε να φοράτε ρουχισμό με χαλαρή εφαρμογή στη προπόνηση, θα θελήσετε να φοράτε ρουχισμό που αγκαλιάζει το σώμα για μαθήματα Pilates. Με αυτόν τον τρόπο, ο εκπαιδευτής μπορεί να δει τις κινήσεις σας καλύτερα και τα ρούχα σας δεν πιάνονται σε ελατήρια ή άλλο εξοπλισμό.

Όσο για τα υποδήματα, μπορείτε είτε να ξυπόλυτοι είτε να φοράτε κάλτσες για τη συνεδρία σας. Τα περισσότερα στούντιο έχουν το δικό τους προτεινόμενο πρωτόκολλο. Βρείτε το στον ιστότοπο του στούντιο ή ρωτήστε τη ρεσεψιόν όταν κάνετε εγγραφή για το μάθημά σας.

Αν πρόκειται να φοράτε κάλτσες, βρείτε ένα ζευγάρι με καουτσούκ τελίτσες στα πέλματα, ώστε να μην γλιστρήσετε στο χαλί ή στο μηχάνημα. Μια προσέγγιση χωρίς παπούτσια ή μόνο με κάλτσες θα σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε εύκολα και γρήγορα μέσα σε έναν τυπικό Reformer.