Γιόγκα για ηλικιωμένους

Γιόγκα για ηλικιωμένους

Μεγαλώνοντας, αποκτούμε διάφορα χαρίσματα, η ηλικία έρχεται πάντα με πολλά δώρα. Η ωριμότητα, η χάρη, η σοφία, η εμπειρία και η προοπτική είναι κάποια από τα βασικά γνωρίσματα. Η μεγαλύτερη ηλικία μπορεί επίσης να φέρει πολλές προκλήσεις.

Φυσικά, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διατηρηθεί η καλή φυσική κατάσταση και το σωστό βάρος. Σύμφωνα με Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, πάνω από το ένα τρίτο των ενηλίκων 65 και άνω είναι παχύσαρκοι και περίπου οι μισοί σε κακή φυσική κατάσταση.

Ο κίνδυνος απειλητικών για τη ζωή ασθενειών, όπως ο διαβήτης, οι καρδιαγγειακές παθήσεις και ορισμένοι τύποι καρκίνου, επίσης αυξάνεται με την ηλικία. Η κόπωση των αρθρώσεων, η οστεοαρθρίτιδα και άλλοι τύποι πόνου εμφανίζονται συνήθως καθώς μεγαλώνουμε.

Ψυχολογικά και συναισθηματικά, οι ηλικιωμένοι αντιμετωπίζουν υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης, άγχους και άλλων διαταραχών ψυχικής υγείας. Η μνήμη μπορεί να μειωθεί, η ισορροπία μπορεί να μειωθεί, και με αυτό, η αίσθηση του εαυτού μπορεί να γίνει δύσκολη και με δυσάρεστες επιπτώσεις.

Για να μην αναφέρουμε τον αριθμό των ατόμων με νόσο του Αλτσχάιμερ, που μπορεί να βλάψει την ικανότητα να έχουν σχέσεις και να επικοινωνούν με τον κόσμο.

Τί προσφέρει η γιόγκα για ηλικιωμένους

Με αυτά τα στοιχεία, όσο μεγαλώνουμε, τόση μεγαλύτερη ανασφάλεια νιώθουμε, πιστεύοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μπορούμε να κάνουμε. Λάθος! Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά πράγματα με τα οποία μπορούμε να ασχοληθούμε για να βελτιώνουμε τη γενική υγεία και την ευημερία μας όσο μεγαλώνουμε.

Η υγιεινή διατροφή και η άσκηση θα μας βοηθήσουν στην πρόληψη ασθενειών, τραυματισμών και στην διατήρηση του σώματός μας σε καλή κατάσταση. Παράλληλα, οι ασκήσεις διαλογισμού και άσκησης του εγκεφάλου μπορούν να κρατήσουν το μυαλό μας σε άριστη κατάσταση.

Η γιόγκα, ειδικά η γιόγκα αποκατάστασης, μπορεί επίσης να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων για την υγεία, με πολλαπλά φυσικά και ψυχολογικά οφέλη. Οι ηλικιωμένοι, που συχνά αγωνίζονται με τον πόνο, την κόπωση των αρθρώσεων, την ανισορροπία, την οστεοαρθρίτιδα και άλλους σωματικούς περιορισμούς, μπορούν να επωφεληθούν από την ενσωμάτωση μιας πρακτικής γιόγκα στην καθημερινή τους ρουτίνα.

Στον χώρο μας, πραγματοποιούμε πρωινά μαθήματα γιόγκα για ηλικιωμένους. Δείτε το πρόγραμμά μας και επικοινωνήστε μαζί μας.