Τα 5 πλέον ασυνήθιστα μέρη για να εξασκήσετε τη γιόγκα

Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να βλέπαμε κάποιον να εκτελεί την στάση λωτού ή κάποια άλλη στα πιο απίθανα μέρη. Πρόκειται για ένδειξη αγάπης για την Γιόγκα και εκτίμησης για τα εκπληκτικά οφέλη της. Πρόκειται, επίσης, για εφαρμογή της αρχής «όπου και να ’σαι».

Εξάλλου, αν δεν είστε το είδος του ατόμου που λαχταρά την προσοχή παρευρισκόμενων, χρειάζεται κότσια για να στηθείτε σε μια στάση γιόγκα όταν όλοι οι άλλοι κάθονται ήσυχα τριγύρω … πρέπει να αξίζει τον κόπο βρε αδερφέ! Πιστεύω ότι το να «σφηνώνει» κανείς λίγη γιόγκα εδώ και εκεί στη διάρκεια της ημέρας, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εξασκεί την πρακτική του, βοηθώντας ταυτόχρονα να κυλίσει η μέρα του πιο χαλαρωτικά – ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται.

Εδώ είναι αυτά που θεωρούμε ως τα 5 πλέον ασυνήθιστα μέρη για να εξασκήσετε τη γιόγκα.

Yoga στην δουλειά

Την περασμένη εβδομάδα, εφάρμοσα κάποιες απλές στάσεις γιόγκα, κατάλληλες για ανθρώπους που δουλεύουν σε γραφείο. Μία συνάδελφος περνούσε τη στιγμή που είχα ξεκινήσει. «Τι κάνεις;» με ρώτησε γεμάτη απορία στο πρόσωπό της. Μπορεί να είμαι η παράξενη του γραφείου εξαιτίας της συνήθειάς μου να ασκώ γιόγκα στο γραφείο, αλλά εάν με βοηθά  στο να μην έχω άκαμπτους μύες, πιασμένη μέση και έντονο άγχος, σίγουρα αξίζει τον κόπο!

Yoga στο κρεβάτι

Έχουν αναπτύχθει πολλές υπέροχες «θέσεις» γιόγκα που μπορούν να εξασκηθούν με άνεση και ασφάλεια πάνω στο κρεβάτι. Δεν απαιτείται στρώμα, ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, μουσική, φόρμα … τίποτα! Μόνο η χαλαρωτική και οικεία ατμόσφαιρα του κρεβατιού, ενός χώρου φτιαγμένου για χαλάρωση. Πραγματικά, δεν υπάρχει ωραιότερος τρόπος για να ξεκινήσει κανείς την ημέρα του και να μειώσει το στρες από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Γιόγκα στο κρεβάτι

Yoga στο αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο είναι χώρος που τελικά χρησιμοποιείται για διάφορες δραστηριότητες. Οι επισκέπτες του τρώνε, ψωνίζουν, ξαπλώνουν, κοιμούνται. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, δηλαδή, να μην εξασκείται η γιόγκα και σε αυτό τον χώρο. Αντιθέτως, υπάρχουν αρκετές στάσεις που μπορούν να εκτελεστούν στην καρέκλα, δίπλα στις μεγάλες κολόνες του χώρου, στον τοίχο…. Τί και αν οι άλλοι είναι μαζεμένοι στην πόρτα περιμένοντας ανυπόμονα το check-in; Δεν θα βοηθήσουν το αεροπλάνο να φύγει νωρίτερα. Η καθυστέρηση της πτήσης είναι η τέλεια ευκαιρία για μια μίνι συνεδρία γιόγκα.

Yoga σε αναμονή στην ουρά

Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι, ενώ περιμένω υπομονετικά στην ουρά στην τράπεζα, στο ταμείο του σούπερ μάρκετ, σε δημόσιες υπηρεσίες, θα μπορούσα να ανακουφίσω την μέση μου και την πλάτη μου. Μέχρι που το είδα με τα ίδια μου τα μάτια. Ξαφνικά, άνοιξε ένας νέος δρόμος μπροστά μου και από τότε το κάνω τακτικά. Όχι μόνο μου δίνει κάτι θετικό να σκεφτώ, αλλά επίσης με βοηθά να είμαι πιο υπομονετική και να δείχνω και κατανόηση στον εργαζόμενο που πρέπει να φροντίζει όλους τους ανυπόμονους ανθρώπους που βρίσκονται στην ουρά. Επίσης, ο χρόνος μου δεν πάει χαμένος!

Yoga στην ύπαιθρο

Η γιόγκα γενικότερα έχει να κάνει με την σύνδεση. Τη σύνδεση των κινήσεων με την αναπνοή. Τη σύνδεση του σώματος με το πνεύμα. Και τη σύνδεση με τον έξω κόσμο γύρω μας. Η άσκηση στην ύπαιθρο είναι μια υπέροχη ενασχόληση, είτε την ασκούμε στο πάρκο είτε στην παραλία είτε στο βουνό. Η ύπαιθρος είναι ίσως το καλύτερο μέρος για να εξασκήσει κανείς γιόγκα. Ο καθαρός αέρας θα γεμίσει τους πνεύμονες με οξυγόνο και το μυαλό μας με καθαρές σκέψεις.

Μια δοκιμή σε μία ή περισσότερες από τις παραπάνω επιλογές θα σας πείσει ότι ουσιαστικά, μπορείτε να εξασκήσετε την γιόγκα σχεδόν παντού. Θα δώσει, επίσης, την δυνατότητα και σε άλλους να σας ακολουθήσουν. Κάποιοι θα συνεχίσουν να σας βλέπουν με περίεργο μάτι. Εσείς, όμως, θα είστε χαλαροί και υγιείς για όλη την ημέρα. Αυτό και μόνο αξίζει την προσπάθεια.

Ποιό είναι το δικό σας αγαπημένο και ασυνήθιστο μέρος για να εξασκήσετε γιόγκα;